nieuws | nieuws | nieuws

 

 

14-02-18 |Gezocht workshopgevers voor FVB congres

Voor het FVB congres op 3 november 2018, worden nog workshopgevers van de vaktherapie discipline beeldend gezocht. Neem snel een kijkje om te kijken of het iets voor jou is!
Brief»


14-01-18 |Statuten NEAT + vraag naar vrijwillige bijdrage

The Network of European Art Therapists (NEAT) is bezig met het rond krijgen van de statuten. De statuten zijn nu zo goed als klaar om naar de notaris te gaan. De statuten kun je hier bekijken.
Om de statuten te kunnen vast leggen is een geldbedrag nodig. Op onze website is te vinden hoe je een bijdrage zou kunnen leveren.
Statuten»

Brief»


22-12-17 |Kennisnetwerk Vaktherapie en Oncologie

Het kennisnetwerk Vaktherapie en Oncologie heeft een nieuwsbrief uitgebracht. Deze kun je hieronder lezen.
Nieuwsbrief»


22-12-17 | Let op datum NVBT on Tour

Let op! De oude datum van Utrecht stond nog vermeld in de brief en de flyer. De juiste datum is 7 februari. De juiste brief vindt je hier onder.
Meer informatie»


02-12-17 | Winnende poster Julie Roos

Bekijk hier in het groot de posterpresentatie van winnares Julie Roos.
Meer informatie»


25-11-17 | NVBT Ontour

In Januari komt het NVBT bestuur naar je toe, alles over het proces hier naar toe, lees je hier.
Meer informatie»


25-11-17 | Terugblik studiedag (L)VB

Op 17 november 2017 vond de studiedag 'Emotionele ontwikkeling en trauma bij mensen met een (licht) verstandelijke beperking' plaats. Vanuit de NVBT zijn we ontzettend trots op onze werkveldgroep (L)VB! Zij zijn de eerste werkveldgroep die een studiedag hebben georganiseerd en wat een succes. Ze hebben niet alleen een inspirerende dag georganiseerd met een goed programma, maar ook de organisatie verliep vlekkeloos. Bedankt voor jullie inzet, wij zijn in ieder geval geïnspireerd geraakt! Ben je benieuwd naar wat er op deze dag voorbij is gekomen? Lees dan de tekst van de werkveldgroep (L)VB hieronder.
Meer informatie»


27-10-17 | Oproep regiocoördinatoren Noord- en Zuid-Holland

We zoeken nog regiocoördinatoren voor de regio's Noord- en Zuid-Holland.
Als regio coördinator kijk je samen met de vaktherapeuten beeldend uit jouw regio wat er speelt binnen ons vak. Je speelt in op actuele vragen en verzorgd een interessant aanbod binnen jouw regio. Je gaat dus actief op zoek naar interessante workshops en krijgt via de regiobijeenkomsten de mogelijkheid dit te realiseren.
Meer informatie»


29-09-17 | Terugblik studiedag Meed en Feed

Op 16 september 2017 vond de studiedag Meed en Feed plaats. Voor een sfeer impressie klik op de link hieronder.
Sfeerimpressie»


29-09-17 | Oproep meeschrijven

Vanuit de NVBT zijn we aan het kijken hoe we mensen kunnen motiveren en stimuleren om hieraan deel te nemen. Je kan namelijk een product of module alleen schrijven, in duo-vorm of met een groep. Je kan je product of module zelf indienen of je kan begeleiding krijgen in de vorm van een schrijftraining. De NVBT wil je hier graag bij helpen. Zo kunnen we samen kijken of er meer vaktherapeuten zijn die mee willen schrijven en kunnen we bijvoorbeeld een schrijftraject financieren. Voor meer informatie lees de gehele oproep.

Oproep»


29-09-17 | Oproep werkveldgroep NAH

Gezocht, leden die willen aansluiten bij de werkveldgroep Niet Aangeboren Hersenletsel. Voor meer informatie zie bijlage.

Oproep»


29-09-17 | Oproep werkveldgroep Trauma

Gezocht, leden die willen aansluiten bij de werkveldgroep Trauma en dissociatieve stoornissen. Voor meer informatie zie bijlage.

Oproep»


15-09-17 | Overdracht regiogroep

Op 23 augustus is het stokje overgedragen: Marion Huijbregts stopt als regio coördinator van de regiogroep Brabant / Zeeland. Corry Nuyen en Ingeborg van de Donk gaan het overnemen. Hoe dit is gegaan en hoe Marion haar taak als regiocoördinator heeft ervaren is te lezen in het document hieronder.

Lezen overdracht»


15-09-17 | Oproep werkveldgroep

Gezocht, leden die willen aansluiten bij de werkveldgroep E-health. Voor meer informatie zie bijlage.

Oproep»


11-08-17 | Oproep werkveldgroep

Gezocht, leden die willen aansluiten bij de werkveldgroep Verslaving. Voor meer informatie zie bijlage.

Oproep»


13-07-17 | Studiedag 16 september 2017Meet en Feed

Op 16 september vindt er in Zeist een studiedag plaats, waarin antroposofische vaktherapeuten en regulieren vaktherapeuten tot elkaar kunnen komen en kennis met elkaar kunnen maken. Meer over deze studiedag is te lezen in de onderstaande twee links.

Affiche»

Het programma»


23-06-17 | Studiedag NVBTstudiedag doen

Het was een bewogen dag! Van luisteren tot schilderen en dansen. Er is veel gedaan op deze dag. De notulen van de ALV volgt later, maar hierbij alvast een sfeerimpressie van de dag.

De sfeerimpressie»


05-05-17 | Symposium NEAT

Van 21-23 april vond er een symposium/meeting van NEAT plaats in Luxemburg. NEAT staat voor: Network of European Art Therapists. Het verslag van deze dagen is hier te lezen.

Lees hier het verslag»


05-05-17 | Oproep schrijfgroep

We zijn dan ook op zoek naar vaktherapeuten beeldend die interesse hebben om:

  • Een product of module te schrijven en hiervoor de schrijftraining van het CPMO wil volgen
  • Een product of module mee wil schrijven zonder de schrijftraining te volgen
  • Samen met ons wil kijken hoe we zoveel mogelijk vaktherapeuten kunnen bereiken om toch deze producten op de plank te krijgen.

  Geinteresseerd?! Lees verder en neem contact op.


  Lees hier de gehele oproep»


  05-05-17 | Studiedag NVBTbestuur NVBT

  Het programma van de studiedag van de NVBT staat online! Naast de ALV, zijn er veel interessante workshops te volgen. Neem snel een kijkje in het programma voor meer informatie!


  Het programma»


  04-05-17 | Werkveldgroep Autisme

  We zouden graag een werkveldgroep opstarten, voor vaktherapeuten beeldend die werken met mensen met autisme. De kern en de kracht die ons verbindt is de kennis en expertise de we allemaal hebben en toepassen. Met een werkveldgroep die gespecialiseerd is in een doelgroep willen we onze kennis bundelen en therapeuten met elkaar verbinden!

  Werk je met mensen met autisme? Dan zijn wij opzoek naar jou.


  Lees hier de gehele oproep»


  21-04-17 | Werkveldgroep Eetstoornissen

  Ben jij een vaktherapeut beeldend die werkt met mensen met een eetstoornis?
  Of heb je kennis of expertise van deze doelgroep in combinatie met vaktherapie beeldend?
  En zou je deze kennis willen delen? Lees dan snel verder!


  Lees hier de gehele oproep»

   


  19-04-17 | NVBT schrijfgroepen van start

  Op 13 april is de start gemaakt met drie schrijfgroepen vanuit de NVBT. Zij gaan allen de schrijftraining volgen van het CPMO en een product of modulen schrijven.
  Wij zijn erg benieuwd!!

  Kennis

   


   

  bestuur NVBT

  07-04-17 | Tot ziens Suzanne

  Per 1 april heeft Suzanne Duinkerken haar functie als PR&Communicatie bestuurslid van de NVBT neergelegd. Om te bedanken heeft ze een afscheidsstuk geschreven dat hieronder bijgevoegd is.
  Lees het afscheid van Suzanne »

   


  21-12-16 | ArtMoves zoekt vaktherapeutenbestuur NVBT

  ArtMoves organiseert inhoudelijke workshops voor en door vaktherapeuten waarbij het samenwerken tussen de verschillende disciplines centraal staat. Ze zoeken nu vaktherapeuten die workshops willen geven via dit concept.

  Lees hier meer»

   


  28-11-16 | Kracht van de vaktherapiebestuur NVBT

  Sanne van der Vlugt is vaktherapeut beeldend en heeft een verhelderend filmpje gemaakt over het ontstaan van ernstige gedragsproblemen en de kracht van vaktherapie.

  Bekijk het hier»

   

   


  28-11-16 | Boek 'Op zoek naar Rouwverlichting'bestuur NVBT

  Marlène Raaijmakers, psycholoog, en Anita de Gouw, beeldend therapeut, hebben een mooi nieuw boek uit 'Op zoek naar Rouwverlichting'. Het is een echt handboek welke een rouwmodule beschrijft met de combinatie tussen theorie en praktijk. Interesse?

  Lees dan hier meer»

     05-10-16 | Poster beeldende therapiebestuur NVBT

  De NVBT bestaat 10 jaar! Om te zorgen dat nog meer mensen kennis kunnen maken met ons vak hebben we posters laten maken. Daar krijg jij er als lid één van cadeau! Houd je brievenbus dus goed in de gaten! Wil jij er meer bestellen?

  Lees dan hier meer»

   


  bestuur NVBT

  21-09-16 | Even voorstellen Vivian

  Onze nieuwe Kennisinnovator Onderwijs Vivian Calis-Kohl stelt zich voor. Zij zal per direct Kennisinnovatie ondersteunen binnen het bestuur.
  Lees meer over Vivian »

   


   

  21-09-16 | Artikel 'Kunstprojecten met vluchtelingen.. '

  We kwamen dit mooie artikel tegen over kunstprojecten met vluchtelingen en wat zij daar eigenlijk aan hebben. Dat moet natuurlijk even gedeeld worden!

  Lees hier het artikel»

   


  11-07-16 | Vacature Commissie Richtlijnen

  Wil jij je steentje bijdragen en daarmee ook registratiepunten verdienen? Dat kan nu! We zijn dringend op zoek naar nieuwe leden in de Commissie Richtlijnen. In deze commissie worden onderzoeksartikelen gezocht in databases, geïnterpreteerd en middels richtlijnen in een verslag beschreven. Meer weten?

  Lees hier de vacaturetekst »

   


  04-07-16 | Oproepje onderzoek kinderen/autisme

  Babs de Ridder doet bij deze een oproepje aan beeldend therapeuten die werken met kinderen met autisme en/ of met kinderen zonder autisme en die aangemeld zijn met rouwproblematiek. Herken jij jezelf hierin?

  Lees hier de oproep »

   


  04-07-16 | Breinlijn - ALV Notulen en schema's Kennisinnovatie

  Bij deze de notulen van de ALV van 4-6-16. Ook kun je hier en hier de schema's inzien van de presentatie van Truus Jans over de FVB en de NVBT en hoe de NVBT werkzaam is op allerlei vlakken.

  Zie hier nog wat leuke sfeerfoto's »

   


   

  04-07-16 | Oproep Werkveldgroep Kind en Jeugd

  De werkveldgroep Kind en Jeugd is net opgericht! Ze zijn nog op zoek naar andere, enthousiaste beeldend therapeuten die ook werkzaam zijn of interesse hebben in het werkveld Kind en Jeugd.

  Lees hier de oproep »

   


   

  04-07-16 | Stukken Tineke de Graaffs lezing Breinlijn

  Met veel plezier kijken we terug op de boeiende lezing van Tineke de Graaff op de werkvelddag 'Breinlijn' van vorige maand. Voor de liefhebbers heeft Tineke haar presentatie inclusief stukken gedeeld! Lees hier de lijst met inspiratiebronnen die ze heeft gebruikt en hier het stukje van Connie Palmen en hier 'Cultuur in de spiegel' en hier het artikel van 'Geuzinge' en hier 'The Brain's Default Mode'. Bedankt Tineke voor al deze info en de inspirerende lezing!

  Zie hier nogmaals Tinekes powerpoint »

   


   

  30-06-16 | Nieuwsbrief Werkveldgroep LVB

  De werkveldgroep LVB is erg actief en deelt in deze nieuwsbrief waar zij mee bezig zijn op dit moment.

  Lees hier de nieuwsbrief »

   


   

  08-05-16 | Nieuwsflits Werkveldgroep Affectregulerende vaktherapie

  In juni 2015 is de werkveldgroep affectregulerende vaktherapie gestart. Hierin is en wordt er veel ondernomen en georganiseerd.

  Lees hier de nieuwsflits »

   


   

  08-05-16 | Breinlijn - ALV en werkvelddag

  Zaterdag 4 juni organiseren wij weer een enorm inspirerende dag waarbij we beginnen met de ALV en in de middag een werkvelddag hebben waarbij oa Mark Mieras en Tineke de Graaff gaan spreken. We gaan vooral samen met jou op zoek naar de verbinding in verschillende werkgebieden.

  Aanmelding en meer info »

   


   

  22-04-16 | Nieuwbrief Kennisnetwerk vaktherapie en oncologie

  Binnen het kennisnetwerk vaktherapie en oncologie is en wordt er van alles ondernomen. Ook is er een vacature voor Secretaris binnen dit netwerk.

  Lees hier de nieuwsbrief »

   


   

  22-04-16 | Perspective

  Online galerie of webwinkel Perspective gaat kunst van talentvolle, creatieve mensen verkopen die wel wat perspectief in hun leven kunnen gebruiken. Perspective biedt kunstenaars die mooie dingen maken, maar die niet zelfstandig de markt weten te bereiken, een platform.

  Lees hier meer »

   


   

  12-04-16 | Master of Art Therapies

  De Master of Art Therapies gaat in september 2016 (bij voldoende aanmeldingen) weer van start! Ben jij benieuwd of dit wat voor jou is?

  Lees hier meer »

   


   

  17-03-16 | SPOED! Help ons vak!

  Wij zijn per direct op zoek naar leden die zich willen inzetten om evidentie aan te leveren voor de Zorgprogramma’s en Generieke  Modules. Dit is van levensbelang voor het behoud van ons vak. Lees hier meer »

   


   

  bestuur NVBT

  17-03-16 | Dag Sarie

  Na 5,5 jaar in het bestuur te hebben gezeten gaat Sarie ons helaas verlaten. We wensen haar veel succes in de toekomst!
  Lees hier Saries afscheidsstukje »

   


   

  17-03-16 | Welkom therapeuten vanuit de Hogeschool Leiden

  Recentelijk heeft de NVBT besloten om de opleiding Kunstzinnige Therapie aan de Hogeschool Leiden te erkennen. Wij verwelkomen alle therapeuten die zich vanuit deze hoek bij ons aan zullen sluiten. Lees hier de brief met uitleg over deze erkenning.

   


   

  17-03-16 | Subsidiemogelijkheid!

  Stichting Oldenkamp (voor forensisch psychiatrisch wetenschappelijk onderzoek) stelt subsidie beschikbaar! Benieuwd? Lees meer »

   


   

  14-03-16 | Ontmoet Terenja

  Terenja zet zich in om beeldende therapie in Nederland als reguliere

  therapie te laten erkennen!
  Lees meer »

   

   


   

  bestuur NVBT

  7-03-16 | Even voorstellen: Ilse

  Onze nieuwe secretaris Ilse Rijke-Huisman stelt zich voor. Zij zal per 1 april 2016 de taken overnemen van onze Suzanne.
  Lees meer over Ilse »

   


   

  23-02-16 | Patricia stelt zich voor

  Zaken die zij van belang vindt: vaktherapie net zo bekend maken als fysiotherapie en onderzoek!
  Lees meer »

   


   

  18-02-16 | Vacature registratiecommissie

  Registratiecommissie zoekt dringend nieuw bloed!
  Per 1-4-2016 kan jij starten bij de registratiecommissie.

  Interesse? Lees meer »

   


   

  29-10-15 | Leesvoer

  Geregeld stuiten wij op mooie en interessante boeken. Zoals 'Hoe je lichter wordt' en 'Geef licht door door licht te zijn'. Deze twee titels zijn hier te vinden. Of zie hier het boek 'Helende Kunsten'. Over de oorsprong van het gebruik van muziek, drama en beeldende kunstvormen voor het welzijn. En het nieuwe boek van Kaj Glasbergen en Jantine Geels; "Kunst werkt!'. Lees meer »

   


   

  10-08-15 | Laat je vak zien!

  Op 28, 29 en 30 augustus hebben wij de mogelijkheid om mensen kennis te laten maken met beeldende therapie. We hebben dan een kraampje tijdens de Harlekijn en Zuid-Afrikaanse dagen op Landgoed de Paltz in Soestduinen bij het Herman van Veen Arts Centre. De invulling van het kraampje staat nog open! Wij zullen er als NVBT in ieder geval staan, maar dit is natuurlijk ook een mooie gelegenheid om als (zelfstandig) therapeut in contact te komen met eventuele geïnteresseerden. Lijkt het jou leuk om ons vak te promoten (voor een dagdeel, dag of dagen), geef je dan op bij Sarie. Tot dan! Lees meer »

   


   

  24-07-15 | Contributie declareren via werkgever. Kan dat?

  De FBZ regelt veel zaken voor de FVB en andere beroepsgroepen rondom CAO en arbeidsvoorwaarden. Via de contributie betaal je ook aan de FBZ mee. In het overzicht vergoedingen Vakbondscontributie kun je lezen of je via jouw werkgever aanspraak kunt maken op je lidmaatschapsgeld van de NVBT. Hier kun je de input lezen die we als belangenbehartigers richting het FBZ hebben gestuurd. Wil je meer weten over wat de FBZ doet en wat haar standpunten zijn lees je in het Arbeidsvoorwaardenbeleid FBZ 2015. Binnenkort ontvang je van hen een ledenraadpleging die via het secretariaat naar je toe wordt verzonden. Hier reageert bijna niemand op. Dat is erg jammer want hoe moeten zij dan weten welke wensen en verwachtingen er onder de leden leven. Als jullie belangenbehartiger wil ik jullie dan ook vragen om wel te reageren. Als je je reactie CC stuurt naar mij weet ook ik beter hoe ik jullie belangen op dit gebied het beste kan behartigen. Groet, Henk Aartsma, voorzitter

     23-07-15 | Truus stelt zich voor

  Ik ben Truus Jans, 47 jaar. Ik stel me graag aan jullie voor als nieuwe kennisinnovator binnen de NVBT. Per ingang van 1 oktober ga ik officieel de functie van Engeline Penterman overnemen. Lees meer »

   

   

   

   


   

  15-07-15 | Oproep van VARA

  "Voor de Vara-televisie tref ik voorbereidingen voor een documentaire over mensen die – tegen hun wil – door hun partner zijn verlaten. We zullen de impact schetsen van zo'n verlies, op de partner zelf maar ook om de wijde kring om hem of haar heen. In deze fase van de voorbereidingen zijn we op zoek naar een drietal hoofdpersonen. Wij weten dat sommige mensen voor de verwerking van hun verlies proberen met creatieve therapie die verwerking op gang te brengen.Wellicht kent u clienten voor wie die geldt en kunt u mogelijk een bemiddelende rol spelen zodat zij met mij in contact kunnen komen. In dat geval hoor ik graag van u.

  Met vriendelijke groet, Hetty Nietsch, Vara-televisie, hetty.nietsch@bnnvara.nl

   


  30-04-15 | Internationaal symposium met i-psy

  19 & 20juni organiseren wij samen met i-psy een mooi 2-daags symposium in hun galerie in Amsterdam. Playing in the space between art & therapy. Deze dag zal ook de ALV plaatsvinden. Er komen sprekers uit het buitenland en er wordt een bijzonder lekkere lunch geserveerd. Meld je nu aan! Alle informatie staat in de recent verstuurde nieuwsflits »

   


   

  28-04-15 | Charity event bij De Paltz

  Zoals je wellicht weet zijn we als NVBT stoelhouder bij het Herman van Veen Arts Center. Zij gaan in juni twee Charity events organiseren om geld in te zamelen voor de kinderen van vluchtelingen. Wil jij meedenken en helpen? Lees meer »

   


   

  01-04-15 | Dringende oproep

  Vraag jij je af wat jij kan doen om in de veranderende budgetten in de zorg er voor te zorgen dat beeldende therapie mogelijk blijft? Dan is hier je kans! Hoe meer mensen hier aan meedoen hoe beter het werk verdeeld kan worden. Lezen en opgeven dus, als jij degene met de gevraagde expertise bent! Lees meer »

   


   

  24-03-15 | Verslag van bezoek Stedelijk Museum

  Drie leden hebben verslag gedaan van het bezoek aan het Stedelijk Museum op 13 december 2014. Als je op de afzonderlijke namen klikt zie je het verslag. Lees hier het verslag van Gusta, hier van Jacqueline en hier van Martin.

   


   

  23-03-15 | Even voorstellen Tamar

  Onze voorzitter van de studentencommissie stelt zich voor. Lees meer over Tamar »

   


   

  bestuur NVBT

  11-03-15 | Even voorstellen Suzanne

  Onze nieuwe secretaris Suzanne Duinkerken stelt zich voor. Zij zal per 1 april 2015 de taken overnemen van onze Kim.
  Lees meer over Suzanne »

   


   

  09-03-15 | Vacature voor FVB commissielid

  De Klachtencommissie / Beroepscommissie van de FVB bestaat uit een pool van leden, voorgedragen en benoemd door de bij de FVB aangesloten verenigingen. De FVB is nu op zoek naar een lid dat deze commissie wil versterken. Mail voor vragen hierover. Lees de vacature »

   


   

  09-03-15 | GGZ kennisdag 2015

  Save the date voor de GGZ kennisdag 2015 met thema psychische gezondheid van de jeugd. Lees hier de uitnodiging »

   


   

  18-2-15 | Brief van goede voorbeelden

  De FVB en NVBT hebben de volgende brief geschreven naar minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Lees hier de brief »

   


   

  bestuur NVBT

  5-2-15 | Beleidsplan 2015

  Jouw vereniging is "on the move"!
  In vijf korte stellingen presenteren wij onze plannen voor 2015-2020, daarin verwerkt zijn de plannen voor 2015. We staan in de startblokken om ze te gaan uitvoeren. Lees hier het plan »

   


   

  22-12-14 | Fijne feestdagen!

  bestuur NVBTWe willen jou bedanken voor al jouw steun, het meedenken, jouw enthousiasme en participatie in het afgelopen jaar. Samen staan we sterk en vormen wij de vereniging. We zien jou in 2015 graag weer als NVBT lid bij de studiedagen, bij de algemene ledenvergadering en misschien ook wel binnen een kennisnetwerk!

  Fijne feestdagen gewenst en een goede jaarwisseling. Tot 2015!

  Groet van het bestuur, Henk, Kim, Sarie, Engeline en Jantien

   


   

  13-12-14 | Expositie Marlene Dumas en Onvergetelijk Stedelijk

  Het jaar 2014 is voor ons gevoel alweer omgevlogen. Om hier nog bij stil te staan nodigen wij jou graag uit om samen met ons het jaar af te sluiten. Dit doen wij op 13 december in het Stedelijk Museum in Amsterd`dam.
  Lees verder »

   


   

  06-11-14 | Uitnodiging kick off kennisnetwerken

  We gaan starten met kennisnetwerken en jij bent uitgenodigd!

  Tijdens de studiedagen dit jaar hebben we jullie verzocht om je aan te melden en dit is ook door velen gedaan. Beeldend therapeuten uit allerlei verschillende werkvelden staan ingeschreven. De afzonderlijke groepen zijn echter nog niet groot genoeg om er een levensvatbare groep van te maken. Om die reden gaan we hier iets meer structuur in aanbrengen.
  Download uitnodiging »
  Inschrijven

   


   

  30-09-14 | Jaarplan belangenbehartiging

  Onze voorzitter Henk vraagt of jij mee wilt denken
  Beste leden,
  2 oktober komen de belangenbehartigers van de FVB bij elkaar om het concept jaarplan belangenbehartiging 2015 te bespreken. Graag wil ik dit document met jullie delen. Mocht je hier vragen over hebben dan kan je deze sturen tot en met 1-10 20.00 uur naar mij via dit emailadres. Ik zal deze vragen meenemen in de vergadering en er later over terugrapporteren. Met vriendelijke groet, Henk Aartsma

  Meer informatie »

     25-09-14 | Wij zijn stoelhouder Art Center Herman van Veen

  Wil jij ook gratis naar een voorstelling in de Paltz?
  De NVBT is stoelhouder van het Art Center van Herman van Veen. Hierdoor heb je bij elke voorstelling/concert dat bij het Arts Center georganiseerd wordt, recht op twee plaatsen. Deze plaatsen kun je reserveren via de website of via dit emailadres.

  Meer informatie »

     08-09-14 | Webinar Goede Voorbeelden Brief

  nieuwe websiteOnze voorzitter Henk heeft in samenwerking met Pauline Zwart van de FVB een webinar georganiseerd. Doe je mee?
  Het Ministerie van OC&W heeft een zgn. goede voorbeelden brief opgesteld over de waarde van kunst en cultuur voor gezondheid.
  We vinden dat voorbeelden vanuit vaktherapie daarbij niet mogen ontbreken en daarom willen we voorbeelden aanmelden. Henk Aartsma heeft het initiatief genomen om daarover af te stemmen. Doel: zo snel mogelijk mooie voorbeelden verzamelen en aanmelden. 10 september van 20.00 tot 21.00.

  Helaas ging het even mis bij het webinar van vandaag (10 september). Excuus! Nieuwe poging dus: iedereen is opnieuw uitgenodigd om bij te dragen aan de goede voorbeelden brief en daarover af te stemmen op 17 september van 20.00 tot 21.00 uur.

  Meld je aan via onderstaande link. Daarna ontvang je een persoonlijke inloglink via de mail, waarmee je de 17e kan inloggen. Er kunnen in totaal 20 deelnemers meedoen. Er kunnen max 6 mensen tegelijkertijd praten. Tot volgende week! Henk en Pauline

  Meld je aan voor de webinar »

   


   

  25-08-14 | Nieuwe website online!

  nieuwe websiteZoals je ziet is onze website geheel vernieuwd!

  Een aantal teksten zijn nog iets verouderd en hier en daar moet nog wat gesleuteld worden. Omdat wij graag met de leden willen samenwerken nodigen wij jou uit om mee te denken. Heb je zin om teksten aan te leveren, teksten aan te passen of heb je feedback op andere gebieden van de website? Jouw input is meer dan welkom! Sarie ziet jouw reactie graag tegemoet »

   


   

  25-08-14 | Tweede dag voor nieuwe leden van de vereniging

  niewe ledendagZaterdag 13 september organiseren we een bijeenkomst voor nieuwe leden.

  Vorig jaar zijn wij gestart met dit initiatief en dit is zo goed ontvangen dat wij dit dit jaar weer doen. Op deze dag worden de leden door Engeline, Henk, Jantien en Sarie verwelkomd, krijgen zij informatie over de NVBT en gaan zij natuurlijk naar huis met een klein aandenken. Ben jij dit jaar lid geworden? Dan heb je als het goed is een uitnodiging van Jantien ontvangen. Niet ontvangen? Meld je dan nu aan »

   


   

  25-08-14 | We zijn gestart met het vormen van de werkveldgroepen

  We zijn hiervoor op zoek naar leden die een actieve bijdrage willen leveren.

  werkveldgroepenEngeline is druk bezig met de voorbereidingen met het opzetten van de werkveldgroepen. Wil jij meehelpen met het opzetten van een groep binnen jouw werkveld? Engeline kan deze klus niet alleen en heeft jouw hulp hard nodig, zin om samen te werken? Mail Engeline »

  Lees hier meer over de opzet van de werkveldgroepen »

   


   

  25-08-14 | Vrimibo met de studentencommissie

  vrimibo 2014Vrijdagmiddag 19 september komt het bestuur samen met de studentencommissie

  Onder het genot van een hapje en drankje zullen zij gezamenlijk het nieuwe studiejaar inluiden. Omdat er elk jaar wisselingen zijn onder de studentleden is het goed om op informele wijze elkaar te ontmoeten en met elkaar kennis te maken. Foto's volgen!

   


   

  25-08-14 | 'Art is Therapy' in Rijksmuseum Amsterdam

  art is therapyDe tentoonstelling 'Art Is Therapy' in het Rijksmuseum al gezien?

  Echt een must see voor beeldend therapeuten. In de media leidt het tot nogal wat discussie. Naar aanleiding van de tentoonstelling schreven wij een persbericht. Voor de uitstraling van onze nieuwe website hebben we gebruik gemaakt van de levensgrote lichtbak die nu op het Rijksmuseum pronkt, met de tekst: ART IS THERAPY. De tentoonstelling is nog tot 7 september te zien in het Rijksmuseum. Website Rijksmuseum »